Workshops Vrijwilligersacademie in 2024


Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert gratis workshops voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. Want wij waarderen jou als vrijwilliger en geven je de kans om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen.

Hieronder vind je de workshops die komend halfjaar georganiseerd worden. Voor meer informatie en aanmelden kijk je op de overzichtspagina van de Vrijwilligersacademie.

Workshop ‘Lastpakken, lamstralen en lolbroeken, hou je ze in het gareel?Over het omgaan met mensen met lastig gedrag in je vrijwilligerswerk.

Sommige vrijwilligers hebben te maken met lastige mensen in hun vrijwilligerswerk. Er zijn mensen die zich lastig, vervelend of onhebbelijk gedragen. Daarnaast zijn er anderen in de omgeving waarvoor je het ook veilig, gezellig en/of leuk wil houden. Hoe ga je daar mee om?

Waar en wanneer:

Workshop ‘Creatief denken

Zou je het handig en leuk vinden om in je vrijwilligerswerk eens in hele nieuwe oplossingen te denken? Doe dan mee aan deze workshop! Je leert buiten de gebaande paden te denken. Je maakt kennis met diverse denkmethoden en technieken om ‘out of the box’ te leren denken.

Waar en wanneer:

Workshop ‘Niet zichtbare beperkingen – Herkennen en ermee omgaan

Hoe is het om een Niet Zichtbare Beperking te hebben, zoals Autisme, een Licht verstandelijke beperking of Niet Aangeboren Hersenletsel? Wat kan dan extra lastig zijn? En hoe kun je het bij een ander herkennen en ermee omgaan? Daar ga je over leren tijdens deze workshop. En je gaat ook even ervaren hoe het is om Autisme te hebben. Daphne en Riet van MEE Samen en een ervaringsdeskundige, gaan je hier van alles over vertellen en laten zien.

Waar en wanneer:

Workshop ‘Vertrouwenscontact persoon’ (2 bijeenkomsten)

De VertrouwensContactPersoon (VCP) biedt een luisterend oor voor iedereen bij je organisatie die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek, denkt mee en verwijst door. Wil je als VCP bij je organisatie aan de slag óf ben je het al? Volg deze training! Je leert over grensoverschrijdend gedrag en over jouw rol, je taken en je grenzen. Je oefent in een veilige setting met gesprekken en enkele casussen. Na afloop ontvang je een certificaat.

Waar en wanneer:

Workshop ‘Hoe maak je gebruik van de lokale omroep?

Hoe kan je jouw organisatie, vereniging of evenement promoten via de lokale omroep? Vind je een interview op de radio spannend? Of weet je niet welke informatie de lokale omroep wil? De medewerkers van RTV 794 vertellen hierover en laten je dit beleven in de studio van RTV 794.

Waar en wanneer:

Workshop ‘Geldzorgen herkennen en bespreekbaar maken

Steeds meer mensen hebben moeite om financieel rond te komen. Vaak vinden mensen het lastig om over geldzorgen te praten. Hulp aanbieden of het bespreekbaar maken kan ongemakkelijk voelen. Toch kan het een groot verschil maken als je het gesprek wél aangaat. Het kan de weg vrij maken naar een betere situatie! Maar hoe herken je geldzorgen bij een ander? En hoe kan je het bespreekbaar maken? Tijdens deze workshop van Geldfit, gaan we dáár op in.

Waar en wanneer: