Vrijwilligersacademie

voor vrijwilligers uit de gemeente Epe

Vrijwilligersacademie

Wanneer je als vrijwilliger actief bent, is het fijn als je de kans krijgt om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we vanuit EpeDoet! workshops speciaal voor vrijwilligers. Je vindt op deze pagina een overzicht van workshops op locatie en online aanbod.

De fysieke workshops worden aangeboden door de Vrijwilligersacademie Noord-Oost Veluwe, een samenwerking tussen EpeDoet!, Vrijwillig Heerde en Stichting Welzijn Hattem. De online workshops worden door verschillende aanbieders aangeboden. Een overzicht vind je hier.

Workshops Vrijwilligersacademie

Hieronder vind je de workshops van de Vrijwilligersacademie. Als je erop klikt, vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

donderdag 28 september 2023 19:00 – 22:00

Iedereen kan terecht komen in een situatie waar levensreddende hulp nodig is. Tijdens deze workshop neemt Dmitri van Goor, ambulancechauffeur, je mee in zo’n situatie. Wat gebeurt er, wat kan jij doen, wat doet een AED? En zo komt er van alles voorbij in deze praktische workshop. Je krijgt geen reanimatie certificaat, maar een heleboel kennis wel!

Lees meer
dinsdag 17 oktober 2023 19:00 – 21:30

Deelnemers leren hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.

Lees meer
woensdag 1 november 2023 19:30 – 21:30

Je leert buiten de gebaande paden te denken. Na een korte introductie over de ‘spelregels’ van Creatief Denken, gaan we aan de slag met korte oefeningen en opdrachten en maak je kennis met diverse denkmethoden en technieken om ‘out of the box’ te leren denken. Deze zijn er op gericht om zaken vanuit andere invalshoeken te bekijken.

Lees meer
maandag 11 december 2023 19:00 – 21:30

In deze workshop kijken we naar de ‘techniek’ van waarderende gespreksvoering en gaan we met elkaar oefenen. Je leert hoe waarderende vragen eruitzien en hoe je mensen kunt verleiden om meer over hun leven te vertellen. Op die manier maak je makkelijker verbinding en help je mensen met zingeving en nadenken over hun eigen positieve gezondheid.

Lees meer

Contact

Voor vragen over de Vrijwilligersacademie kun je contact opnemen met de contactpersoon uit jouw gemeente. Dat zijn:

Vanuit EpeDoet! brengen we workshops ook altijd onder de aandacht op onze sociale media. Volg jij ons al op Facebook of Instagram?