Verwondingen of een levensbedreigende situatie; Wat kan jij doen?

Inhoud workshop

Veel mensen voelen zich onzeker en onwetend als ze in een situatie belanden waar medische zorg nodig is of die zelfs levensbedreigend is voor een slachtoffer.

Het halen van een EHBO diploma is soms een hele stap.

Toch is het natuurlijk heel goed als veel mensen, of liefst iedereen, wat kennis en kunde heeft als er plots iemand in de omgeving dringend medische hulp nodig heeft. Vandaar deze laagdrempelige workshop.

Tijdens deze workshop zullen allerlei situaties en handelingen aan de orde komen.

Denk aan o.a.:

Wat leer je tijdens de workshop

Een certificaat wordt niet gekoppeld aan deze workshop, maar iedereen die deze workshop volgt zal veel minder ‘blanco’ zijn als hij/zij terecht komt in een situatie waarin (dringend) medische hulp nodig is. Het levert kennis, kunde en een stukje zekerheid op.

Voor wie is deze workshop

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in gemeente Epe, Heerde of Hattem. Welk vrijwilligerswerk je ook doet, het is áltijd goed om deze kennis en kunde op te doen!

Door wie wordt de workshop gegeven

Saskia van ’t Klooster – Roeters geeft EHBO- en reanimatietrainingen. Ze vindt het heel waardevol dat vrijwilligers de mogelijkheid krijgen om laagdrempelig kennis op te doen over het handelen in situaties waarin medische hulp nodig is. Zij draagt hier graag haar steentje (en kennis!) aan bij.

donderdag 16 januari 2025 13:00 - 16:00

MFC de Marke, daendelsweg 2 Hattem

Stap 1 van 3