Hoe maak je gebruik van de lokale omroep?

Inhoud workshop

Heel regelmatig ontvangt de lokale omroep in haar mailbox (pers)berichten van verenigingen of organisaties die zij graag op hun kanalen zouden willen plaatsen maar die onvolledig zijn. Ook komt het voor dat vrijwilligers van deze verenigingen of organisaties worden uitgenodigd voor een interview op de lokale radio maar daar vanaf zien omdat ze dit spannend vinden of er tegenop zien.

Om vrijwilligers bekend te maken met de lokale omroep geven medewerkers van de omroep informatie over wat zij van je nodig hebben om uw bericht te kunnen plaatsen op hun verschillende kanalen. Waar moet een persbericht aan voldoen? Hoe voeg je een goede foto aan je bericht toe? Wanneer dient een bericht uiterlijk bij de omroep binnen te zijn en waar stuur je dat bericht dan naartoe?

Het geven van een interview op de radio lijkt ingewikkeld en spannend maar het is eigenlijk een gewoon gesprek tussen twee mensen. Je krijgt een rondleiding door de studio en gaat oefenen in het geven van een interview. Hoe bereid je je voor op een interview? Is een telefonisch interview anders dan een interview in de studio? Hoe ver zit je van de microfoon en hoe voelt het als je daadwerkelijk in de studio zit?

Wat leer je?

Aan het eind van de avond hopen we je bekend en nieuwsgierig gemaakt te hebben naar de lokale omroep. Je weet ons dan te vinden en weet met welke informatie wij je organisatie, verenging of evenement kunnen promoten. Je hebt dan al eens een gesprek gevoerd in de studio en heeft ervaren dat het eigenlijk alleen maar heel erg leuk is.

Voor wie?

Deze informatiebijeenkomst is voor alle vrijwilligers die hun evenement, organisatie of vereniging bekend willen maken via de media.

Door wie?

De informatiebijeenkomst wordt gegeven door de voorzitter van RTV794, Gert Foekens, en medewerkster Linda Seinstra.

Beiden zijn programmamakers en hebben veel ervaring in het schrijven en plaatsen van nieuwsberichten en afnemen van interviews op radio en tv bij de lokale omroep. 

woensdag 15 mei 2024 19:30 - 21:30

Studio RTV794, Villa Jacoba, Dorpsstraat 55 Heerde

Stap 1 van 3