Geldzorgen herkennen en bespreekbaar maken

In deze workshop komt aan bod:

Oorzaken en gevolgen van geldzorgen

Steeds meer huishoudens hebben moeite om rond te komen. Door stijgende prijzen voor energie en boodschappen, maar ook door levensgebeurtenissen zoals een scheiding of ziekte kunnen geldzorgen ontstaan. Geldzorgen veroorzaken stress en dat gaat ten koste van vitaliteit, (werk)geluk en productiviteit.

Geldzorgen herkennen en bespreekbaar maken

Vaak vinden mensen het lastig om over geldzorgen te praten. Schaamte en angst om regie of autonomie te verliezen als zij hulp vragen, spelen hierbij een belangrijke rol.

Hulp aanbieden of bespreekbaar maken is vaak ook kwetsbaar. Toch kan dit een groot verschil maken, als er wél over gesproken wordt. Dan komt er vaak een weg vrij naar verbetering van de situatie.

Hoe je kan herkennen of iemand mogelijk geldzorgen heeft en hoe je dit vervolgens bespreekbaar kan maken? We gaan er tijdens deze workshop dieper op in.

Doorverwijzen naar passende hulp

Vaak weten mensen niet goed waar ze terecht kunnen met vragen of zorgen over hun financiën. Jij kan ze niet alleen helpen om over een drempel heen te stappen door het bespreekbaar te maken, maar ze ook laten zien waar ze terecht kunnen met hun vragen. Welk aanbod er ligt via Geldfit en via de eigen gemeente? We leggen het graag aan je uit.

donderdag 20 juni 2024 19:30 - 21:30

MFC De Marke, Daendelsweg 2 Hattem

Stap 1 van 3