Fotograferen met je smartphone

Inhoud workshop

Als je jezelf, je initiatief of activiteiten bekendheid wil geven, kun je niet om beeld heen. Er is geen social mediabericht zonder foto of plaatje. En ook bij de lokale krant maak je meer kans en val je meer op met een leuke foto bij je bericht. En dan graag een mooie levensechte foto.

In deze praktische workshop gaan we aan de slag met de belangrijkste aspecten van smartphonefotografie, zodat je aan het einde van de workshop zelf goede foto’s kunt maken voor op een website, social media of je eigen fotoalbum.

Tijdens de workshop gaan we in op:

Na de uitleg is het tijd om je telefoon op de juiste manier in te stellen (we helpen je graag op weg). En dan gaan we aan de slag met een of twee fotografieopdrachten. De mooiste foto’s ga je onder leiding van de workshopdocenten nabewerken voor het mooiste eindresultaat.

Neem je eigen opgeladen smartphone mee! Voor deze workshop hoef je geen ervaring te hebben met fotograferen of diepgaande kennis van je smartphone te hebben.

Wat leer je tijdens de workshop

Tijdens de workshop leer je hoe je sprekende foto’s maakt met je smartphone. Je leert wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, vooral als het gaat om de instellingen van je telefoon en compositie. Na afloop kun je foto’s maken die je kunt gebruiken voor website en (social) media.

Voor wie is deze workshop

De workshop is vooral gericht op vrijwilligers die (mede)verantwoordelijk zijn voor communicatie van hun organisatie of initiatief. De workshop is het meest geschikt voor beginners.

Door wie wordt de workshop gegeven

De workshop wordt gegeven door Lysette Peerlings en Ellenore Blekman, beide marketingmedewerker voor de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Vanuit die rol weten we hoe initiatieven met beperkte tijd en middelen zichzelf toch goed kunnen profileren op internet en in gedrukte media.

woensdag 18 september 2024 19:00 - 21:30

Kulturhus Epe, Stationsstraat 25

Stap 1 van 3