Inhoud workshop
In de training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.
Onze training is een basistraining voor deelnemers die meer willen weten over (het omgaan met) dementie. Onze trainingen zijn gericht op het contact met mensen met dementie die in een beginnende fase zitten, nog thuis wonen en erop uit gaan.
Wat leer je tijdens de workshop
Na de training kun je dementie herkennen en weet je hoe je het beste kunt omgaan met mensen met dementie. En dat is nuttig, want het aantal mensen met dementie blijft stijgen. De kans dat je bij de kaasboer, in de bibliotheek of op het terras iemand met dementie tegen het lijf loopt wordt steeds groter.
Na de training weet je dat vergissing in tijd en plaats één van de signalen van dementie is. Net als het kwijtraken van spullen. En zo zijn er nog veel meer signalen. Daarnaast weet je straks of het zinvol is om korte zinnen te gebruiken als je met je medereiziger praat. En of je er verstandig aan doet om je buurvrouw te verbeteren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van handvatten van onze GOED-methode, een methode die jij na de training ook beheerst. Niets is fijner dan je comfortabel en zeker te voelen over je eigen handelen.
Door wie wordt de workshop gegeven
Samen dementievriendelijk maakt Nederlanders bewust van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.
De training wordt gegeven door 2 opgeleide trainers van Samen Dementievriendelijk.
STIP, Sportlaan 2 Heerde