Workshop: licht verstandelijke beperking

Dinsdagavond 29 maart organiseert de Vrijwilligersacademie NOV een Beleeftraining licht verstandelijke beperking.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is bedoeld voor vrijwilligers van de gemeenten Heerde, Hattem en Epe die mensen in hun omgeving hebben met een licht verstandelijke beperking. De beleeftraining wordt verzorgd door MEE. Deelname is gratis.

Met deze beleeftraining willen we bereiken, dat licht verstandelijk beperkten zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de diverse verenigingen die in onze gemeenten actief zijn.
 

Praktische tips bij iedere ervaring

Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met een licht verstandelijke beperking te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.


Opdrachten en ervaringen

Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met een licht verstandelijke beperking op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking. De training wordt samen met een ervaringsdeskundige gegeven. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie

De bijeenkomst is op dinsdag 29 maart in de Hof van Cramer, Putterweg 2D in Wapenveld De start is om 19.30 uur en om 21.30 uur rond men de training af. Vrijwilligers kunnen hier kosteloos aan mee doen. Je kan je hier aanmelden voor deze workshop.