Week van het Vragen 2022

In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet in 2021 vond voor de eerste keer de Week van het Vragen plaats. Een week waarin je in gesprek gaat en mensen uitnodigt om kennis te maken met vrijwilligerswerk. Ook in 2022 vindt deze week plaats en wel van 17 tot 23 januari 2022. Je kunt als vrijwilligersorganisatie meedoen in deze week, maar je kunt ook gedurende het jaar met deze tools aan de slag.  

De Week van het Vragen heeft als doel om meer mensen bewust te maken dat vrijwilligerswerk op heel veel plekken kan bijdragen en dat er nog veel mensen nodig zijn om hier hun steentje aan bij te dragen. In de Week van het Vragen willen we vrijwilligers(organisaties) uitnodigen om met mensen (potentiële vrijwilligers) in gesprek te gaan over de waarde van vrijwillige inzet voor de samenleving, voor een ander en voor jezelf.

Speciaal voor de Week van het Vragen 2022 worden 2 toffe workshops georganiseerd waarin we je inspireren op communicatiegebied in het bereiken van (nieuwe) doelgroepen vrijwilligers. In deze workshop krijg je tips & trics en ga  je ook direct zelf aan de slag.

Workshop Guerrilla marketing (online)
Maandag 17 januari van 15:00 – 16:45 uur gegeven door Bram Heijnen

Guerrilla marketing is ondeugende marketing of marketing met een knipoog. Maar wat is dat nou precies? Hoe pas je dat toe, en wat levert het op? Bram Heijen behandelt het in deze workshop over guerrillamarketing en laat je zelf een eerste activiteit bedenken. Aanmelden kan hier.

Workshop Social media marketing (online)
Dinsdag 18 januari van 13:00 – 14:45 uur gegeven door Chulah Berkowitz

In onze digitale tijd kom je niet meer onder social media marketing uit. Het is een geweldige tool en als je weet hoe het werkt, kan je er veel mee winnen. Daarom neemt Chulah Berkowitz je mee in de wereld van sociale media marketing. Na deze workshop kan je zo aan de slag! Aanmelden kan hier.

Bron: NOV

Vragenkaarten
Om gesprekken over vrijwilligerswerk te beginnen en vorm te geven zijn er vragenkaarten gemaakt door het NOV. Met 30 originele en inspirerende vragen kan er online of fysiek een opening gemaakt worden om met elkaar in gesprek te gaan over de waarde van vrijwillige inzet. Er is een online versie en een versie die je op papier kan uitprinten. Wij zullen gedurende de Week van het Vragen een aantal van deze vragen online zetten en nodigen je van harte uit je antwoorden met EpeDoet! te delen!