Nominaties voor Jo Postprijs

De kandidaten voor de Vrijwilligersprijs 2023 hebben hun nominaties gedaan voor de 34ste editie van de Jo Postprijs. De uitreiking ervan vindt plaats rond 7 december, de Dag van de Vrijwilligers.

De jury voor de Jo Postprijs en die van de Vrijwilliger van het Jaar wordt voorgezeten door wethouder Gert van den Berg. Hij volgde tussentijds wethouder Lia de Waard-Oudesluijs op. Van den Berg zwaaide lof toe aan de vrijwilligers individueel en in groepsverband, onderstreepte hun betekenis als cement van de samenleving.

Genomineerd werden Epe On Ice, Ambt Epe, de Oenerhof, de Vrijwillige Hulpdienst Vaassen, De Wilhelminavereniging Epe, de Voedselbank Epe-Heerde en de Kruimelschaar.

Een winnaar van de Jo Postprijs komt na tien jaar in aanmerking voor een nieuwe nominatie. De prijs, die is vernoemd naar supervrijwilliger Jo Post, werd voor het eerst uitgereikt in 1989 aan het Ouderenvervoer Stichting Welzijn Ouderen Vaassen/Epe. Met uitzondering van het coronajaar 2020 werd de prijs jaarlijks toegekend.

De jury kiest uit de acht Vrijwilligers van de Maand een drietal dat wordt uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente die wordt gehouden op maandag 8 januari 2024. Een van de drie kandidaten krijgt daar het stoffelijke blijken van waardering die behoren bij de benoeming tot Vrijwilliger van het Jaar. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2002. Winnares was toen Anneke Buitenkamp uit Oene.