Hillie Stenfert vrijwilliger van het jaar 2021!

EPE – Wethouder Lia de Waard-Oudesluis verraste maandag Hillie Stenfert in haar woning in Epe met de mededeling dat ze tot Vrijwilliger van het Jaar 2021 is gekozen. Ze overhandigde haar een kunstwerk, een bijbehorende oorkonde en een fraai boeket.

“Ik ben totaal verrast”, luidde de emotionele reactie van de winnares, die bijna vijftig jaar aaneengesloten vrijwilligerswerk verrichte. Ze deed dat onder meer voor Hospice Casa Vera, de Goede Herderkerk, de Kruimelschaar en de voetbalvereniging Oene.

Wethouder De Waard ging eerder deze dag op- bezoek bij Gerrit van der Weerd in Oene en Ans Scholten in Emst, de overige vrijwilligers die tot de drie prijswinnaars behoren. Ook zij werden overladen met stoffelijke blijken van waardering.

Twintig jaar

De vrijwilligersprijs is een initiatief van Koppel-Swoe en persburo Dick van der Veen, dat organisatorisch en financieel wordt ondersteund door de gemeente Epe. De recente uitreiking betreft de twintigste editie.

Ieder jaar worden acht Vrijwilligers van de Maand geportretteerd op de gemeentepagina’s in nieuwsblad De Schaapskooi. Drie van hen worden onder normale omstandigheden onderscheiden tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De afgelopen twee keer kon dat in verband met corona geen doorgang vinden. De uitreiking vond nu aan huis plaats met in acht neming van de coronamaatregelen.

Sculptuur

Het kunstwerk voor de Vrijwilliger van het Jaar is een sculptuur van Corrie Ammerlaan van Niekerk. Het heet ‘De menselijke schakel’ en symboliseert het inlevingsvermogen van twee mensen in elkaar waarbij de één niet zonder de ander kan.

De wethouder sprak namens de gemeente haar waardering uit voor het vele werk dat de drie prijswinnaars en met hen een grote schare vrijwilligers in de gemeente Epe verrichten.

Foto en tekst: Dick van der Veen