Scholen doen mee aan Babbelpost

De succesvolle Babbelpost-actie van Rotary Epe en EpeDoet! krijgt een vervolg. Ook diverse basisscholen zijn aangehaakt om kaartjes te schrijven aan Epenaren die een envelopje op de stoep voor hun voordeur hebben staan. Suzanne Tuinman van EpeDoet! is zeer blij met deze ontwikkeling. “Geweldig om te zien dat ook kinderen zich hier massaal aan verbinden. Met als gevolg dat mensen nu nog meer kaartjes van verschillende personen krijgen.”

EPE – Bij Babbelpost draait het allemaal om kaartjes versturen en kaartjes ontvangen. Om contact met mede-inwoners van de gemeente Epe. Om aandacht voor elkaar.
Rotary Epe en EpeDoet! zijn initiatiefnemers van dit project. Tuinman vertelt er over: “Door corona zijn we allemaal meer aan huis gebonden en hebben we minder contact met elkaar. Gezellige post ontvangen vindt iedereen toch leuk? Door heel Epe zijn adressen te vinden waar inwoners aangegeven hebben het leuk te vinden om post te ontvangen.”

Oranje logo
Hoe die adressen te herkennen zijn? Inmiddels hebben tientallen mensen zich via EpeDoet! (het onafhankelijke platform voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe waar vraag en aanbod samen komen) aangemeld om post te ontvangen. Na de aanmelding verschijnt er een oranje logo van een envelop op de stoep voor de woningen van die groep Epenaren. Suzanne Tuinman: “Als dit logo bij mensen op de stoep gespoten is, betekent dit dat ze het leuk vinden om een kaartje te ontvangen. Dat zijn inmiddels best veel mensen. Want ja, wie vindt het nu niet leuk om een gezellig kaartje te krijgen? Dus zie jij dat logo ergens op de stoep staan? Dan weet je dat je iemand een groot plezier doet als jij de tijd neemt om een kaart te schrijven en in de bus te gooien.” Ook diverse basisscholen zijn aangehaakt om mee te doen met dit project. De groepen 5 en 6 van de St. Bernardusschool in Epe hebben bijvoorbeeld heel veel kaartjes geschreven. Juf Yvette spreekt over een ‘zeer leuke actie van Rotary Epe en EpeDoet!’.

Regenboogkaart
Ook de leerlingen zelf hebben veel plezier gehad met het maken van hun persoonlijke briefjes. Jill uit groep 6 heeft de achterkant van haar Babbelpost-bijdrage bijvoorbeeld versierd met heel veel kleurrijke stippen. “Want die kant vond ik nog een beetje saai.” Binnenin staat een lieve handgeschreven boodschap aan de ontvanger. Haar klasgenootje Sanne heeft ook een heel leuk verhaaltje geschreven. “Ik heb erin gezet dat ik heel veel zin in de meivakantie heb. Want dan gaan we naar Ameland.” En ook Liesbeth heeft veel zin in die vakantie. In haar regenboogkaart staat geschreven dat ze dan gaat verhuizen.

Nog even een misverstand uit de wereld helpen; Babbelpost is niet alleen voor eenzame mensen. Suzanne Tuinman daarover: “Iedereen die het leuk vindt om post te ontvangen kan meedoen.” Nadere informatie of wil je je aanmelden? Surf dan naar wwww.epedoet.nl/babbelpost.

Artikel en foto door: Dennis Dekker