NL Doet

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In 2023 is NL Doet op 10 en11 maart. Ook in de gemeente Epe zijn er verschillende initiatieven aangemeld voor NL Doet waar jij als vrijwilliger kan helpen. We zetten ze hieronder voor je op een rij. Kijk hier voor het actuele overzicht & aanmelden.

Buitenhof Epe

Zaterdag 11 maart gaan we in tuin De Buitenhof aan de slag in de tuin. In de tuin gaan we onkruid weghalen, opruimen, de laatste dingen snoeien. Maar ben je meer van het ruigere werk, dan kan je in de singel boompjes weghalen die er niet horen, bramen met de wortel eruit halen, opruimen en het weer mooi maken zodat het goed kan uitlopen.

Heb je zin om fijn buiten te werken en je hoofd leeg te maken, een heerlijke lunch te krijgen en nieuwe mensen te ontmoeten….kom! Kan je een uurtje helpen? Dan zijn we ook al heel blij!

Tot zaterdag 11 maart in Tuin De Buitenhof, Grensweg 8 in Epe.

Meld je hier aan

Hippische vereniging De Cannenburg Vaassen

Let op: activiteiten op zaterdag 18 maart i.p.v. 11 maart.

Van 9:30 – 16.00 uur vinden de werkzaamheden plaats bij Hippische vereniging De Cannenburg, de lunch tussen de middag wordt verzorgd.

De werkzaamheden zijn o.a: onderhoud aan de grasmat, snoeien van het groen rondom de hal en het schilderen en opknappen van het springmateriaal.

Meld je hier aan

Speeltuinvereniging Emst

Voor het opknappen van de zand speelplaats willen ze de rand van de speelplaats voorzien van duurzame gerecyclede kunststof bielzen. Hiermee wordt de grens tussen gras en speelplaats beter gescheiden. Net het plaatsen moet het gras worden hersteld en het speelzand aangevuld. Zodat de kinderen weer lekker in het zand kunnen spelen. Werkzaamheden op zaterdag 11 maart van 9.30 – 15.00 uur.

Meld je hier aan

Natuur en Milieu Epe & Wissels Belang

Op 11 maart zetten Natuur en Milieu Epe en het Wissels Belang de egel in het zonnetje. De egelpopulatie loopt landelijk sterk terug. Met deze actie willen ze de leefomstandigheden van de egel in wissel verbeteren. Ze bieden een quick-scan van je tuin om te kijken hoe egelvriendelijk je tuin is. Het is tevens mogelijk om advies te krijgen op dit gebied. Dus woon je in Wissel, laat een quick-scan van je tuin doen en verbeter de leefomgeving van de egel. Zaterdag 11 maart vanaf 9.30 gaan ze samen op pad. Als je je aanmeld krijg je vooraf een indicatie hoelaat ze bij je langskomen voor de quick-scan.

Meld je hier aan

Boskamp Epe

Op vrijdag 10 maart organiseren ze bij de Boskamp in Epe een rollator/rolstoel wasstraat. Vaak is er weinig tijd om de vervoersmiddelen te reinigen. De wasstraat is van 10.00 – 11.30 uur.

In de middag van 12.00 – 13.00 worden er samen pannenkoeken gebakken. De heerlijke geur en het gezellige samenzijn zal een opsteker zijn voor de bewoners.

’s Middags willen ze met een grote groep bewoners een stuk gaan wandelen in Epe. Mocht het slecht weer zijn wordt er bingo gespeeld. Wil jij meewandelen en helpen door een bewoner in een rolstoel te duwen? Ze zullen van 14.30 – 15.45 wandelen en daarna is er koffie en thee met wat lekkers.

Meld je hier aan.

De Passerel Epe

Op de locatie St. Maartensweg/ Brinklaan zijn twee woningen van de Passerel, hier worden 16 mensen. Er is geinvesteerd in mooie tuinspullen. Om buiten zijn nog fijner te maken moeten er wat dingen in de tuin gebeuren. Denk aan snoeien en onkruid verwijderen. Dit op zaterdag 11 maart van 10.00 – 15.00 uur. Meld je hier aan

Wil jij tijdens NL Doet er samen op uit op de duofiets? De bewoners houden er van fietsen op de duofiets. Spring jij samen op de fiets? Meld je hier aan

Of help jij bij de beauty middag? De dames zijn gek op nagellak, voetenbadjes en gezichtmakers. Help jij mee om deze beauty middag tot een succes te maken? Meld je hier aan

Speeltuinvereniging De Kouwenaar Vaassen

Op zaterdag 11 maart van 9.30 – 14.30 uur wordt er bij Speeltuin Wijkvereniging De Kouwenaar gewerkt aan het wijkgebouw. Ben jij de handige schilder die ze zoeken? Het speeltuingebouw wordt zowel van binnen als van buiten geschilderd zodat het weer een frisse look krijgt.

Meld je hier aan

Hofje Esdoornhof Vaassen

Samen maken we de wijk mooier. Bewoners van de Esdoornhof hebben een traject gehad met o.a. woonstichting Triada, gemeente Epe en de gebiedsregisseur. Er zijn bomen en planten gekocht en NL Doet is het moment om deze samen aan te planten. Op zaterdag 11 maart van 9.00 – 12.00 gaan ze hiermee aan de slag. Daarnaast zijn er prikkers aanwezig om afval op te ruimen. Zo wordt er samengewerkt aan een mooie en schone wijk.

Meld je hier aan

S Heerenloo vaassen

Samen wandelen en tegelijkertijd zwerfafval opruimen. Dat gaan ze doen vanaf S Heerenloo in Vaassen. In verbinding door samen te wandelen of te fietsen. Hierna staat er voor iedereen een lunch in de woning klaar. Na de lunch is er tijd om samen te bowlen om vervolgens de dag af te sluiten met een drankje. Dit alles op zaterdag 11 maart van 10.00 – 16.00 uur.

Meld je hier aan