NL Doet! gemeente Epe

Wat doe jij tijdens NL Doet!?

Vrijwilligerswerk kan je structureel doen of kortdurend. NL Doet is grootste vrijwilligersactie van Nederland. De kans om je 11 en/of 12 maart in te zetten als vrijwilliger. Vanuit EpeDoet! brengen we graag de klussen voor NL Doet in de gemeente Epe onder de aandacht.

Ga jij de kleedkamer opknappen en ouderen ontmoeten?

VIOS Vaassen wil de dames- en meidenkleedkamer een opknapbeurt geven. Tijdens deze middag staat er ook een bezoek aan het bejaardentehuis gepland. Ga mee om de handen uit de mouwen te steken en de vereenzaming van ouderen tegen te gaan!

Geef jij de kippen een nieuw hok?

Gezinshuis ’t Dorpshuys wil graag samen een leuk kippenhok bouwen voor hun zes kippen. Zodat kinderen kunnen leren van het verzorgen van kippen. Ben jij handig en bouw jij mee aan ’t Kuckelhuys?

Kom jij de boswachter helpen?

Om de heide in stand te houden worden zaailingen van de den verwijderd. Daar profiteren niet alleen mensen maar ook allerlei diersoorten van. Help jij mee boompjes trekken en zagen? Dan zie je met eigen ogen het resultaat van een dagje buiten werken!

Help jij mee met het onderhoud van de gedenkplek?

Stichting Broken Wings vertelt het verhaal van de geschiedenis om de hoek bij de Gedenkplek Familie Van Essen. Er moet nodig onderhoud gedaan worden. Denk aan, betonranden aanbrengen, herplaatsen van taxus struiken, snoeien en het poten van groen. Steek jij hier je handen uit de mouwen?

Beman jij de rolstoel wasstraat of wandel je mee?

Bij de Boskamp in Epe vind je tijdens NL Doet een ware rolstoel/rollator wasstraat. Sop jij mee? Alle hulpmiddelen schoonmaken en controleren. Of ga jij samen met ouderen de foto puzzel tocht in de buurt wandelen? Je bent ook welkom voor een kopje koffie.

Heb jij groene vingers of ben je een handige Harry?  

Stichting wortel wil De Worteltuin weer klaar maken voor het buiten seizoen. Kleine boompjes en bramen ontdoen, houtsnippers strooien en eventueel hout kloven en opruimen. Of help jij mee om de buiten wc af te werken met hout en te verven?

Kijk voor meer informatie op www.nldoet.nl