Nieuwe workshops

Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert gratis workshops voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. Want wij waarderen jou als vrijwilliger en geven je de kans om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen. De komende maanden staan er weer vier nieuwe workshops gepland.

Reanimeren en het gebruik van AED, maak er kennis mee

Donderdag 28 september

Iedereen kan terecht komen in een situatie waar levensreddende hulp nodig is. Tijdens deze workshop neemt Dmitri van Goor, ambulancechauffeur, je mee in zo’n situatie. Wat gebeurt er, wat kan jij doen, wat doet een AED? En zo komt er van alles voorbij in deze praktische workshop. Je krijgt geen reanimatie certificaat, maar wel een heleboel kennis!

GOED omgaan met dementie

Dinsdag 17 oktober

Deelnemers leren hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips. De workshop wordt begeleid door trainers van Samen Dementie Vriendelijk.

Creatief denken

Woensdag 1 november

Zou je het handig en leuk vinden om in (bijvoorbeeld) je vrijwilligerswerk eens in hele nieuwe oplossingen te denken? Doe dan mee aan deze workshop! Je leert buiten de gebaande paden te denken. Na een korte introductie over de ‘spelregels’ van Creatief Denken, gaan we aan de slag met korte oefeningen en opdrachten. Je maakt kennis met diverse denkmethoden en technieken om ‘out of the box’ te leren denken. Je zult zien dat je zaken vanuit een heel andere invalshoek kan bekijken! De workshop wordt gegeven door Yvonne en Mignon van Spectrum.

Waarderende gespreksvoering

Maandag 11 december

Een ander ‘verleiden’ om meer over zijn leven te vertellen. Dat geeft verbinding. En het helpt die ander ook om na te denken over zingeving en de eigen positieve gezondheid. Mooi toch, als je dat kan toepassen in bijvoorbeeld je vrijwilligerswerk. Maar hoe doe je dat eigenlijk, die ander verleiden om te vertellen? Tijdens deze workshop ondervind, leer en oefen je dat. Direct toe te passen in de praktijk!

Deelnemen of meer informatie?

Wil je deelnemen aan de workshops of meer informatie? Kijk via deze link op de pagina van de Vrijwilligersacademie.