Mensen maken Nederland

Nederland telt al bijna 7 miljoen vrijwilligers.
Toch missen we jou nog!


Er zijn meer mensen in ons land die vrijwilligerswerk doen dan je misschien denkt.

Hun werk is van grote waarde, soms letterlijk van levensbelang. Wie bij een hartstilstand hulp nodig heeft, kan soms gered worden omdat een buurtgenoot als vrijwilliger klaarstaat om een AED te bedienen. Vrijwilligerswerk is een verbindende factor in Nederland. Het maakt van eenlingen een eenheid en ons land en leven mooier, warmer, completer en rijker.

Als vrijwilliger maak je een verschil in het leven van anderen.

Wie leert de bewoonster van een woonzorgcentrum in deze tijd facetimen met haar kleinkinderen? Een vrijwilliger. Wie schreef dat stukje in het clubblad over de beroemde voetbalster toen ze negen jaar was? Een vrijwilliger. We leest er voor aan de kinderen van een Syrisch gezin? Een vrijwilliger. Van alle Nederlanders boven de 15 verricht meer dan de helft vrijwilligerswerk.

Er is nog steeds een tekort aan vrijwilligers.

Ook op plaatsen waar je wellicht nooit aan denkt en juist nu meer dan ooit. Er is behoefte aan fietsmaatjes bij verpleeghuizen. Rondleiders in musea. Mensen die online fake news verwijderen. Natuurbeheerders. Evenementenmakers en zelfverdedigingstrainers. Bestuurders van clubs en verenigingen. Of mensen die willen luisteren naar de levensverhalen van zieken als het levenseinde nadert. De grootste werkgever van Nederland is het vrijwilligerswerk. Je vindt er mooi werk voor meer mensen en meer doelen dan je misschien ooit hebt geweten.

Werk jij ook mee om Nederland nog mooier te maken?

Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de miljoenen mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. ‘Mensen maken Nederland’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Wil je meewerken aan een samenleving die geen sololeving is?

Ontdek via EpeDoet! wat je in je omgeving als vrijwilliger allemaal kunt doen. Of kijk op www.mensenmakennederland.nu