EpeDoet! wordt hét coördinatiepunt voor vrijwilligerswerk

Er zijn veel mensen die wat voor een ander willen betekenen. Zonder daar een vergoeding voor te willen. Als jij vrijwilligerswerk wilt doen in de gemeente Epe, dan kun je terecht bij EpeDoet!

EpeDoet! is het nieuwe platform voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe. Koppel-Swoe coördineert dit. EpeDoet! is als coördinatiepunt organisatie-overstijgend en kijkt dus breder dan Koppel-Swoe alleen. Vraag en aanbod rondom al het vrijwilligerswerk in gemeente Epe komt hier samen.

Hoe werkt het?

Via EpeDoet! kun je ontdekken welk vrijwilligerswerk er te doen is in de gemeente Epe. Als vrijwilliger kun je jouw talent en/of deskundigheid inzetten. Er wordt samen met jou gekeken naar vrijwilligerswerk dat bij je past.

Naast het koppelen van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk is EpeDoet! er ook om organisaties en verenigingen die met vrijwilligers werken te ondersteunen en om trainingsaanbod voor vrijwilligers te creëren. Er worden trainingen georganiseerd voor alle vrijwilligers in de gemeente Epe.

Ontwikkeling EpeDoet! voor jou als vrijwilliger

Op dit moment kun je al bij EpeDoet! terecht voor een gesprek over vrijwilligerswerk. Dit jaar wordt er verder gewerkt aan het opzetten van EpeDoet! in de gemeente Epe. Er komt in ieder geval een online vacaturebank. Die geeft een goed en actueel overzicht over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe. Naast de online vacaturebank komen er zogenaamde inlooppunten waar je binnen kunt lopen met al je vragen over vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersacademie

Wanneer je als vrijwilliger actief bent in de gemeente Epe, is het fijn als je de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Vanuit EpeDoet! wordt een vrijwilligersacademie opgezet. Een aanbod aan trainingen, informatieavonden en cursussen speciaal voor vrijwilligers in de gemeente Epe. Momenteel zijn we aan het inventariseren wat ons aanbod hiervoor moet zijn. Heb jij wensen of ideeën hierover, dan horen we dat graag!

Ontwikkeling EpeDoet! voor organisaties

EpeDoet! is er ook om organisaties en verenigingen te ondersteunen die werken met vrijwilligers. Ook wordt er een evenement opgezet waarbij de verbinding gelegd wordt tussen maatschappelijk organisaties, vrijwilligersorganisaties en het bedrijfsleven. Vraag en aanbod komen hier samen. Met gesloten beurs kunnen er matches gemaakt worden.

Kortom, de ontwikkeling van EpeDoet! is in volle gang. We houden je hiervan uiteraard op de hoogte.

Wil jij jouw talent inzetten?

Wil jij vrijwilligerswerk doen in de gemeente Epe of informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact op met Suzanne Tuinman. Dat kan via tel.: 06-36 23 96 18 of email: s.tuinman@koppelswoe.nl