Aandacht voor elkaar met Babbelpost

Door corona zijn we allemaal meer aan huis gebonden en is er minder contact met anderen. Post ontvangen vindt iedereen leuk. Daarom hebben Rotary Club Epe en EpeDoet! het project ‘Babbelpost’ bedacht. Bij Babbelpost draait het om kaartjes versturen. Om contact met mede-inwoners van de gemeente Epe te krijgen. Om te laten zien dat je aandacht hebt voor elkaar.

Burgemeester Tom Horn vroeg begin oktober in een videoboodschap aan de Epenaren om elkaar verhalen te vertellen, om vreugde en blijdschap te delen. Dit was koren op de molen voor de Rotary Club Epe. Volgens Rotaryleden Nicole Gorseling en Hans van der Hoeve is de serviceclub waar ze lid van zijn, continu op zoek naar projecten en diensten in de gemeente Epe waarbij aandacht voor elkaar en anderen centraal staat. Hans van der Hoeve: “Zeker in deze coronaperiode zijn we daar met elkaar nog bewuster van. Het is een prachtig project om mee bezig te zijn.”

‘Projecten die verbinden’

Nicole Gorseling vult aan: “We hebben dit jaar als Rotary wel meer gedaan. Zo zijn er plantjes bezorgd bij zorginstellingen, is er speelgoed ingezameld voor gezinnen met een kleine beurs en werden er mondkapjes gekocht voor bezoekers van de Voedselbank en Mode&Co. Nu waren we op zoek naar een project waarbij we ook inwoners van de gemeente Epe meer  kunnen betrekken en verbinden.”

Suzanne Tuinman van EpeDoet! had daar wel oren naar. ”Begin dit jaar hebben we als Koppel-Swoe op verzoek van de gemeente EpeDoet! gelanceerd. EpeDoet! is het onafhankelijke platform voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe waar vraag en aanbod samen komen. Onze maatschappij kan niet meer zonder vrijwilligers. Dat merken we. Sinds onze livegang weten inwoners, organisaties en verenigingen ons te vinden.”

‘Aandacht voor een ander’

Gorseling en Tuinman staken de hoofden bij elkaar en bedachten het project ‘Babbelpost’. Dit onder het mom van: ‘aandacht voor een ander en vrijwilligerswerk hoeft niet altijd groots  te zijn’. Het past helemaal bij de periode rondom kerst. Suzanne Tuinman: ”Dat klopt, maar we gaan door. In ieder geval tot Pasen en wie weet wel langer.”

Hoe werkt Babbelpost eigenlijk? In een periode waarin mensen veel wandelen is het erg gemakkelijk om een paar kaartjes of mooie tekeningen van je kind bij je te steken en die te bezorgen bij een ander. Waar gezinnen eerder dit jaar bij de Berenjacht op zoek ging naar een beer in het raam, kan er nu gezocht worden naar een oranje icoon van een envelop op de stoep.
Vind je post ontvangen leuk? Je kunt je aanmelden via www.epedoet.nl/babbelpost, de adressen gaan naar Rotary Club Epe en de leden spuiten de iconen op de stoep. Daarna kun je dus post ontvangen. Nicole Gorseling: “De aankomende periode volgen er nog verschillende acties waardoor Babbelpost nog leuker wordt.”

Babbelpost is voor iedereen

Is Babbelpost alleen voor eenzame mensen? Het trio tot slot: “Nee zeker niet. Iedereen die het leuk vindt om post te ontvangen kan meedoen. Je kan anoniem bij iemand een kaartje in de bus doen, maar je mag ook  je gegevens op de kaart zetten.”
Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerde inwoners van de gemeente Epe zich opgeven via www.epedoet.nl/babbelpost. Liever bellen? Opgeven kan ook via Koppel-Swoe op 0578-67 67 67.