Vrijwilligersacademie

Voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe

Vrijwilligersacademie

Wanneer je als vrijwilliger actief bent, is het fijn als je de kans krijgt om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we vanuit EpeDoet! workshops, trainingen en informatieavonden speciaal voor vrijwilligers uit de gemeente Epe. Dit doen we zowel online als op locatie.

De fysieke workshops worden aangeboden door de Vrijwilligersacademie Noord-Oost Veluwe, een samenwerking tussen EpeDoet! en de vrijwilligersplatforms uit Heerde en Hattem. De online workshops worden door verschillende aanbieders aangeboden. Een overzicht vind je hier.

Agenda Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie stelt het aanbod samen op basis van de vraag vanuit vrijwilligers. Hieronder vind je de agenda van de Vrijwilligersacademie. Wanneer je op een onderwerp klikt, vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de desbetreffende workshop.  Heb je een suggestie voor een workshop? We horen het graag.

Vrijwilligersacademie voor organisaties

Alle vrijwilligers kunnen deelnemen aan het aanbod van de Vrijwilligersacademie, dus ook vrijwilligers van jouw organisatie of vereniging. Het is fijn als jullie vrijwilligers door jullie op de hoogte worden gebracht van de Vrijwilligersacademie.

Misschien heeft jouw organisatie ook iets te bieden voor de Vrijwilligersacademie? We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we jullie expertise kunnen delen met andere vrijwilligers. Neem gerust contact met ons op.

Contact

Voor vragen over de Vrijwilligersacademie kun je contact opnemen met de contactpersoon uit jouw gemeente. Dat zijn:

Vanuit EpeDoet! brengen we trainingen ook altijd onder de aandacht op onze sociale media. Volg jij ons al op Facebook of Instagram?

Bekijk hier het online aanbod

dinsdag 6 oktober 2020 19:30 - 21:00

In deze workshop wordt je meegenomen in de ‘aanpak laaggeletterdheid’. Je krijgt in het kort informatie over deze doelgroep, maar er wordt vooral bewustwording gecreëerd en er worden tips gedeeld over hoe je iemand kunt helpen.

Lees meer
woensdag 14 oktober 2020 19:30 - 21:00

Vluchtelingen, we horen en lezen erover. Maar welke mensen zitten er achter alle berichten? Een ontmoeting is dé manier om daar achter te komen en meer te weten te komen over wat het nu echt betekent om te moeten vluchten. Het project Bekend maakt Bemind biedt de mogelijkheid om in gesprek te gaan mét een vluchteling.

Lees meer
dinsdag 20 oktober 2020 19:30 - 21:00

Hoe schrijf ik een pakkend bericht over een activiteit? Hoe communiceer ik op Facebook over mijn vereniging? Hoe zorg ik ervoor dat De Schaapskooi mijn persbericht opneemt met foto? Een aantal vragen die beantwoord worden tijdens de Workshop over communicatie & social media. En je hoort waarom je bij schrijven moet schrappen!

Lees meer