Workshop: Goed omgaan met dementie

Workshop: Goed omgaan met dementie.

Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert op woensdag 18 mei de workshop “Goed omgaan met dementie” voor vrijwilligers.  Deze wordt gratis aangeboden.

Dementie als volksziekte groeit in rap tempo. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, de winkel of binnen je vereniging/vrijwilligersorganisatie. Door meer kennis hierover te krijgen, kun je helpen, zodat mensen met dementie zo goed mogelijk mee kunnen blijven doen in het dagelijks leven.

In de interactieve training leer je  hoe je mensen met dementie kunt herkennen en ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bij voorbeeld als een meneer zijn jas heeft aangetrokken, maar toch dat hij niet mee wil naar die activiteit? Tot slot bespreekt men hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en worden er tips gegeven.

Ter voorbereiding op de training vraagt men aan de deelnemers om vooraf één of meerdere online trainingen te volgen via https://samendementievriendelijk.nl Deze duren ongeveer 15 minuten en zijn gratis te volgen.

Deze workshop wordt gegeven door “Samen dementie vriendelijk”en vindt plaats op woensdag 18 mei om 19.00 uur. Locatie: Hof van Cramer, Putterweg 2D in Wapenveld. Om 21.30 uur rondt men de training af.

Meer informatie of contact?

Informatie over de vrijwilligersacademie en aanmelden kan via de contactpersoon van jouw gemeente of via www.epedoet.nl/workshops.

De vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.