Nationale vrijwilligersprijzen 2022

De Nationale Vrijwilligersprijzen 2022

Vanaf 1 januari kunnen vrijwilligersorganisaties en -initiatieven weer meedoen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2022. Jan van Zanen reikt juli 2022 de hoofdprijs van € 15.000,- uit. Het thema dit jaar is: waar ben jij als Vrijwilligersteam trots op?

Teamtrots
Het thema dit jaar is: Waar ben jij als Vrijwilligersteam trots op? Denk hierbij aan een team dat het NK Atletiek organiseert, dat het mogelijk maakt dat Afghaanse vluchtelingen zich hier thuis voelen, dat mensen met een zware handicap toch in het theater krijgt, dat de hele wijk aan de groene stroom krijgt of dat een inloophuis runt zodat daklozen toch warm de nacht door kunnen of zich even wat minder eenzaam hoeven te voelen. Op de website www.vrijwilligersprijzen.nl kun je meer lezen over wat trots eigenlijk is en wordt inspiratie gegeven over hoe je als team teamtrots in beeld kunt brengen.  

Vijf genomineerden worden gefilmd 
Van alle inzendingen worden vijf teams geselecteerd die het beste filmpje maken waaruit jullie teamtrots blijkt. Deze teams gaan met elkaar de strijd aan om de Nationale Vrijwilligersprijs 2022 binnen te slepen. Ze doen dit met de hulp (en last) van nieuwe vrijwilligers in de vorm van vijf bekende Nederlanders. Deze strijd is online via sociale media en (eventueel) op lokale TV te volgen via een korte programmareeks. Welk team wint de Nationale Vrijwilligersprijs van €15.000?  

Meer informatie over de Nationale Vrijwilligersprijzen vind je hier.

Bron: NOV