EpeVertelt! Michel

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gaan we in gesprek met Michel Jansen. Hij coördineert de tuinwerkzaamheden bij Intraverte.”Het is een prachtige plek, een oase van rust. Heerlijk om hier in een gemoedelijke sfeer samen te werken”, aldus Michel.

Via EpeDoet! is Michel vorig jaar in contact gekomen met Intraverte. Als coördinator coördineert hij alle binnen- en buitenklussen. Er worden tal van werkzaamheden gedaan. ”Denk aan het aanleggen van de tuin, maar ook onderhoud zoals: snoeien, maaien, wieden of planten. We gaan een kas neerzetten en hierin plantjes poten. In de wintermaanden doen we minder in de tuin en dan doe ik werkzaamheden in het gebouw en de schuren op het terrein”, vertelt Michel. Daarnaast zijn er kippen op het terrein, die we verzorgen en waarvoor we een ren gaan bouwen. Het terrein bevindt zich bij de voormalige La Chevalierschool op Landgoed Tongeren in Epe. Michel is hier twee ochtenden in de week van 9 tot 12 uur aanwezig voor de tuinwerkzaamheden.

“Er is ruimte voor mijn ideeën”

Michel heeft het erg naar zijn zin op deze plek. “Het is een plezierige omgeving en de mensen zijn erg hartelijk en fijn om mee samen te werken. Hier moet niks. We doen klussen als het kan. Dat geeft een gemoedelijke sfeer en dit geeft mij rust. We doen alles in overleg. Er is ruimte voor mijn ideeën. Het is fijn dat ik kan meedenken en gehoord wordt.”

Zoals gezegd zit het terrein bij de voormalige La Chevalierschool op landgoed Tongeren. Volgens Michel een prachtige plek en een oase van rust. “Ik kan dat goed gebruiken. Ik merk dat ik er ook rustig van wordt”, aldus Michel.

Volop plannen, help jij mee?

“We zijn bezig met de plannen voor de buitenruimte. Het zou leuk zijn als er een paar mensen bij komen. Dan hebben we een team om samen klussen te doen en aan de slag te gaan”, beëindigt Michel zijn verhaal. Ben jij enthousiast na het lezen van dit verhaal? Intraverte is op zoek naar mensen die willen helpen met de tuinwerkzaamheden. Hou jij van natuur, tuinieren en samen klussen oppakken? Je vindt meer informatie hier.