Bestuur Ampt Epe

Jo Postprijs voor Ampt Epe

De historische vereniging Ampt Epe werd vorige week tijdens een bestuursvergadering in het Kulturhus verrast met de uitreiking van de Jo Postprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een groep, organisatie, club of vereniging die zich onderscheidt in de Eper gemeenschap.

Wethouder Gert van den Berg overhandigde de prijs, een kunstwerk, aan voorzitter Jan Aalbers. De wethouder onderstreepte de voorbeeldige wijze waarop Ampt Epe zich al decennia lang inzet voor de geschiedenis van de gemeente Epe, met een accent op de cultuur. “U levert een wezenlijke bijdrage aan het behoud van het streekeigene.”

Ampt Epe geeft vijf keer per jaar een blad vol wetenswaardigheden uit, dat ook door mensen ver buiten de gemeente wordt gelezen. Verder brengt Ampt Epe de geschiedenis onder de aandacht via boeken, social media, excursies, film- en voorlichtingsavonden.

Verheugd
Aalbers, die zelf al eens de Jo Postprijs uitreikte toen hij nog wethouder cultuur van de gemeente Epe was, toonde zich blij verrast dat bij deze editie van de Jo Postprijs nu ‘zijn’ vereniging werd genomineerd. Dat gebeurde in dit geval door één van genomineerden voor de prijs ‘Vrijwilliger van het Jaar’; Wim van ’t Einde uit Vaassen. “Ik weet hoeveel concurrentie we in deze gemeente hebben van allerlei organisaties die zich met hun vrijwilligers onderscheiden en samen het cement van de samenleving vormen. Geschiedenis maak je samen”, aldus Aalbers.

Jo Post

De Jo Postprijs is vernoemd naar de vrouw die zich als vrijwilliger heel lang inzette voor de wijk Hoge Weerd in Epe. Zij was tot haar overlijden enkele jaren geleden jaarlijks bij de uitreiking aanwezig.