Ontdek vrijwilligerswerk bij hospice Casa Vera

Vrijwilligerswerk bij hospice Casa Vera is dat misschien iets voor jou? Ontdek de mogelijkheden en ga in gesprek om te kijken of dit bij jou past. Op zaterdag 15 april opent hospice Casa Vera in Epe haar deuren.

Hospice Casa Vera is onderdeel van De Kruimelschaar en opent zaterdag 15 april tussen 11.00 – 15.00 uur haar deuren. Iedereen die belangstelling heeft is welkom, kom gerust langs aan de Quickbornlaan 13 in Epe. Zo kan je sfeer proeven, kennismaken en eventueel vragen stellen over vrijwilligerswerk.

Het hospice wordt gerund door 65 vrijwilligers, waarvan 5 coördinatoren. Deze laatste hebben om de beurt een week telefoondienst. Hierbij kan op elk moment een beroep op hen gedaan worden. Vrijwilligers hebben wekelijks een dienst van een dagdeel in het hospice. Hierbij is er een ‘warme overdracht’ want de diensten overlappen elkaar met een uur. Overdag komt er thuiszorg om de gasten overdag te verzorgen en ook in de nacht zijn zij aanwezig.

Als vrijwilliger loop je eerst met een ervaren vrijwilliger mee om te leren en te kijken of dit vrijwilligerswerk bij je past. Daarna ga je de cursus vrijwillige palliatieve terminale zorg volgen. Als vrijwilliger geef je aandacht aan zowel de gast als de familie. Daarnaast is er een praktische instelling nodig want er moeten ook huishoudelijke taken gedaan worden. Vrijwilligers zijn in tweetallen aanwezig en verdelen samen het werk.

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, zowel mannen als vrouwen. Ook nieuwe coördinatoren zijn welkom zodat de werkzaamheden meer verdeeld kunnen worden. Heb jij interesse in vrijwilligerswerk bij het Hospice? Kom a.s. zaterdag 15 april tussen 11.00 – 15.00 eens langs om te kijken of dit bij jou past.

Bron: Rondom de Sprengen