EpeVertelt! Tineke: “ik kan de beleidsmatige en praktische kant combineren”

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt om te vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer schreef Tineke voor ons over haar inzet bij de Raad Sociaal Domein Epe en Ruilwinkel Shop4Nop.

Even voorstellen

Mijn Naam is Tineke Broer. Mijn hele werkzame leven heb ik mij bezig gehouden met het welzijn van mensen. Toen ik, na mijn opleiding als Z-verpleegkundige, aan het werk ging was dat bij jonge mensen met een verstandelijke beperking. Het begeleiden daarvan gaf mij, hoe moeilijk soms ook, veel voldoening.

Werkende leven

Na een periode van thuis zijn voor de kinderen, zo ging dat toen nog, heb ik de draad in de zorg weer opgepakt in de ouderenzorg. Met name de zorg voor mensen met dementie. Na jaren in praktische zin bezig te zijn geweest heb ik de stap naar een meer beleidsmatig baan gezet. Vanaf dat moment was ik, op de achtergrond, bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Pensioen, wat ga ik doen?

Duurzaamheid, kwaliteit, het beste overal uit willen halen, zijn dingen die al heel lang een belangrijke rol spelen bij het maken van mijn keuzes. Nadat ik met pensioen ging kwam ik weer voor bepaalde keuzes te staan. Wat ga ik doen?

Zowel de praktische kant, als de beleidsmatige kant van het werk spreekt mij nog steeds aan. Wat is het dan mooi dat ik beiden kan combineren. De beleidsmatige kant kan ik vorm geven als lid van de Raad Sociaal Domein. Onze raad adviseert burgemeester en wethouders op alle gebieden van zorg, hulp en begeleiding.

Om meer praktisch bezig te zijn heb ik me aangemeld bij shop4nop. Wat fijn dat ik mensen kan helpen om allerlei spullen te kunnen ruilen. Zo komen de thema’s duurzaamheid, kwaliteit en het sociaal bezig zijn weer tot zijn recht.

Ik hoop dat mijn bijdrage mensen, die beschikken over tijd en het gevoel dat zij iets willen bijdragen aan de samenleving, inspireert.

Ga jij ook als vrijwilliger aan de slag?

Ruilwinkel Shop4Nop in Epe is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil jij ook in de Ruilwinkel aan de slag? Of wil je ontdekken wat jij als vrijwilliger kan doen? We gaan graag met je in gesprek! Meer informatie is te verkrijgen via www.epedoet.nl