EpeVertelt: Lida ‘je wilt dat iedereen met een glimlach naar huis gaat’

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gingen we in gesprek met Lida van Moorst, zij is bestuurslid activiteiten bij de Zonnebloem, afdeling Epe-Emst-Oene en organiseert verschillende activiteiten voor de gasten. Lida heeft daarbij maar één doel: “Je wilt dat ze met een glimlach naar huis gaan.”  

Lida is bij de Zonnebloem afdeling Epe-Emst-Oene actief als bestuurslid activiteiten. Binnen het lokale bestuur zal ze binnenkort echter een andere rol op zich gaan nemen. Daardoor komt deze functie vrij. Ze vertelt:”Als bestuurslid activiteiten ben je onderdeel van het bestuur. Samen maak je het beleid van de Zonnebloem. Het activiteitenaanbod is hier onderdeel van.

De wensboom

Voor de initiatieven is een activiteitencommissie bij de Zonnebloem ingesteld. “Als bestuurslid ben je bij deze groep betrokken. Samen bedenk en regel je de activiteiten namens de Zonnebloem,” aldus Lida. Vorig jaar hebben we een wensboom gehad. Mensen konden hierin aangeven wat ze graag zouden willen. Die wensen hebben wij als input gebruikt om activiteiten te organiseren”. Er zijn verschillende uitjes gehouden. Eén op één, met een kleine groep of juist voor een grotere groep. “Afgelopen jaar hadden we bijvoorbeeld een paasbrunch en een high tea. Ook is er gewandeld bij de Ossenstal waarna we daar een pannenkoek gegeten hebben. De bingo is eveneens altijd een succes,” aldus Lida. Hierbij kijkt de commissie telkens naar de wensen die er zijn en worden activiteiten aangepast aan de gasten van de Zonnebloem.

Activiteiten organiseren

Bij het organiseren van alle activiteiten komt heel wat kijken. Lida somt wat taken op: “Je maakt de uitnodiging en verstuurt deze. Vervolgens maak je de planning en zet je de kosten op een rij. Soms worden er chauffeurs geregeld en inventariseer je welke vrijwilligers willen helpen bij een activiteit. Achteraf maak je een persbericht. Het heeft altijd heel wat voeten in de aarde maar dit hoef je niet alleen te doen.”

Regionaal overleg

Als bestuurslid activiteiten ben je dus betrokken bij het bestuur van de lokale Zonnebloemafdeling en bij de activiteitencommissie. Daarnaast is er een regelmatig een regionaal overleg. “Hier zijn allemaal mensen die ook betrokken zijn bij Zonnebloemactiviteiten. Erg leuk om elkaar te zien, zo kan je ideeën en tips uitwisselen en van elkaar leren”, vertelt Lida.

‘Je wilt dat iedereen met een glimlach naar huis gaat’

Lida vind dit erg mooi werk om te doen. “Je vraagt naar de wens van mensen en dit ga je proberen waar te maken. Dus je weet dat het resultaat altijd goed is. Zo geef je ze een mooie dag en een mooie herinnering”, vertelt Lida. Gasten gingen bijvoorbeeld wel eens terug naar hun ouderlijk huis. Ook waren er uitjes naar het Zuivelmuseum in Wapenveld of ging men, wandelen bij kasteel de Canneburch in Vaassen of een visje eten in Elburg. “De activiteiten zijn geschikt voor iedereen. Het uitzoeken is dus erg leuk om te doen. Je wilt dat alle gasten met een glimlach naar huis gaan en blij zijn dat ze het hebben meegemaakt”, vertelt Lida. Ze vult aan: “Daarnaast zijn de gesprekken met gasten erg fijn.”

Ben jij het nieuwe bestuurslid activiteiten?

Als bestuurslid activiteiten is het belangrijk dat je organisatorisch sterk bent en slagvaardigheid. Ook moet je initiatiefrijk zijn en goed kunnen delegeren. Ben jij enthousiast na het lezen van dit verhaal en herken je jezelf hierin? De Zonnebloem is op zoek naar een bestuurslid activiteiten. Je vindt meer informatie vind je hier.