EpeVertelt! Vera ‘We doen het met veel gezelligheid maar we zijn wel to the point’

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat ze doen. Deze keer een gesprek met Vera Tessemaker. Vera zit in het bestuur van het Kulturhus Oene. Vera vertelt: “Het is een leuke groep, we doen het met veel gezelligheid maar we zijn wel to the point.” 

“Kulturhus Oene: Waar ons dorp samen komt!” 

De dokter, de school en o.a. de muziekvereniging, allemaal ‘’Samen onder één dak’’, dat is Kulturhus Oene. Vera is altijd al wel betrokken geweest bij het Kulturhus. Ze hielp hier en daar mee en was betrokken bij de organisatie van feesten. “En toen ben ik op een gegeven moment gevraagd voor het bestuur”, vertelt Vera.

“Momenteel zijn we met drie personen, maar er is zeker nog plek voor twee mensen. Er horen normaal gesproken minimaal vijf personen in het bestuur te zitten. Als bestuurslid doe je eigenlijk van alles,’’ geeft Vera aan. “Zo houd je je bezig met: de agenda van verhuur, contactpersoon zijn voor de bezoekers, cateringverzoeken in beheer nemen en natuurlijk het contact met de gemeente en de vaste gebruikers. Momenteel is bijvoorbeeld de website uit de lucht, dan komen er wat meer vragen. Al met al, kan ik zeker zeggen dat het uitdagend en afwisselend vrijwilligerswerk is” aldus Vera. 

Eens per maand komt het bestuur samen voor een vergadering, dan nemen we de gang van zaken en de komende periode door, wat staat er op de agenda en hoe verloopt alles? Aansluitend is er overleg met de beheerders. Daar word besproken wat de bijzonderheden zijn, welke verhuur afspraken op de planning staan, welke klussen er nog gedaan moeten worden en wanneer stoelen klaar gezet moeten worden.

Het allermooiste is gewoon dat je het met elkaar doet! Een gezellige club met veel plezier en gezelligheid maar ook ‘to the point’. Samen mooie evenementen neerzetten en tevreden terug kijken op een mooie dag en niet te vergeten dat we samen Kulturhus Oene succesvol draaiend houden.

We zoeken nieuwe bestuursleden die ‘het’ ook wel een beetje in het bloed hebben zitten. Ondernemend en affiniteit met vrijwilligers hebben is belangrijk en natuurlijk is het mooi als je passie hebt voor de plek.

Spreekt het je aan om bestuurslid te worden? En vind je het leuk om samen met de andere vrijwilligers het Kulturhus bruisend te houden? Mail dan naar het bestuur: kulturhusoene@outlook.com