EpeVertelt! Bert Pals Cliëntenraad Viattence

EpeDoet! is het vrijwilligersplatform in Emst, Epe, Oene en Vaassen. Hier komt vraag en aanbod rondom al het vrijwilligerswerk in de gemeente Epe samen. EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt om te vertellen over het vrijwilligerswerk dat ze doen. Deze keer het verhaal van Bert Pals, lid van de cliëntenraad van Viattence. “Als lid van de cliëntenraad kan ik hopelijk mijn steentje bijdragen zodat de cliënten in de laatste fase van hun leven een prettige, aangename en veilige leefomgeving hebben.” 

Mijn moeder genoot elke dag

Bert Pals vertelt: “Begin september 2020 overleed mijn vader en er moest snel een oplossing komen voor mijn moeder omdat zij niet langer op zichzelf kon blijven wonen. Met de hulp van de diverse instanties bleek er een plek voor mijn moeder te zijn in Hofje Wendakker. Een ingrijpende beslissing en verandering in haar leven, maar ook wij vonden het best lastig!

Ondertussen deed het zorgpersoneel met passie, inzet en liefde er alles aan om het mijn moeder naar de zin te maken. Inmiddels is ook mijn moeder overleden, ze genoot van elke dag van de zorg die het team haar heeft verleend. Werken in de zorg is een roeping en die verdient van iedereen heel veel respect.”  

Wij zijn de stem van de bewoners

“Eind 2021 ben ik benaderd door de cliëntenraad of ik na wilde denken om hiervan deel te gaan uitmaken”, zo vertelt Bert. “Na een afgesproken ‘snuffelstage’ ben ik in januari 2022 als lid toegetreden. Voor mijn moeder en haar medebewoners vind ik het zó belangrijk dat zij in deze laatste fase van hun leven een prettige, aangename en veilige leefomgeving hebben. Als lid van de cliëntenraad kan ik hieraan hopelijk mijn steentje bijdragen. Eén keer per maand komen de leden bij elkaar om lopende zaken te bespreken met de regiomanager en stellen wij zaken aan de orde die naar ons inzicht verbeterd zouden kunnen worden; wij zijn immers de stem van de bewoners!”

Schuif jij aan bij de cliëntenraad?

Spreekt jou het verhaal van Bert Pals jou aan en wil jij ook een waardevolle aanvulling zijn voor de cliënten van Viattence? Viattence heeft in elk dorp, Heerde, Wezep, Vaassen en Epe een cliëntenraad. Binnen deze raden zijn nog enkele vacatures, wellicht is dit iets voor jou! Voor meer informatie kan je contact opnemen met de ambtelijk secretaris, mevrouw Eipie van den Bosch (telefoonnummer: 06-39633735 of e-mailadres: e.vandenbosch@viattence.nl).