Scouting Buys Ballot ontvangt Jo Post prijs

Jo Postprijs voor scouting Buys Ballot

EPE – De Jo Postprijs 2022 is toegekend aan de scouting Buys Ballot. Het gaat om een groep kinderen van 5-18 jaar die bij hun zaterdagse activiteiten werden verrast door de jury onder aanvoering van wethouder Lia de Waard-Oudesluijs.

De jury stelde in haar rapport vast dat het werk binnen de scouting wordt gedragen door met name veel jonge vrijwilligers. “Ze dragen een grote verantwoordelijkheid tijdens opkomst en kampen. Kinderen krijgen iets mee voor hun leven. Scouting draagt bij aan basisvorming en discipline. Dat geldt ook voor kinderen die zogezegd buiten de boot vallen. Vanuit scouting is aandacht voor de natuur.”

Boegbeeld

Wethouder De Waard toonde zich verheugd dat na twee jaar van onderbreking door corona de uitreiking weer kon plaats vinden. Een prijs die is vernoemd naar Jo Post, een boegbeeld van vrijwilligersinzet.

“Als deze prijs ontvangt ben je dus hét boegbeeld van inzet door vrijwilligers. Scouting voldoet aan de kernwaarden samen, iets mee geven voor het leven en de toekomst.”

De prijs bestaat uit een kunstwerk als wisseltrofee en een kleinere uitvoering ervan die in de prijzenkast kan worden gezet plus een oorkonde.

Bijschrift foto

Op de voorgrond van links naar rechts Peter Blawit, één van de vrijwilligers van het jaar, die scouting nomineerde, Tom Geertje (padvindster leiding), Naomi Jong (leiding bever groep) en wethouder Lia de Waard.