Omgaan met licht verstandelijk beperkten

Beleeftraining LVB                       

Woensdagavond 6 oktober organiseert de Vrijwilligersacademie NOV een Beleeftraining LVB. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en is bedoeld voor vrijwilligers van de gemeenten Heerde, Hattem en Epe die mensen in hun omgeving hebben met een licht verstandelijke beperking. De beleeftraining wordt verzorgd door MEE. Deelname is gratis.
 

Praktische tips bij iedere ervaring

Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met een licht verstandelijke beperking te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.


Opdrachten en ervaringen

Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met een licht verstandelijke beperking op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking. De training wordt samen met een ervaringsdeskundige gegeven. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie

De bijeenkomst is op woensdag 6 oktober in de STIP (Steun en Informatie Punt), Sportlaan 2 H in Heerde. De start is om 19.00 u. en rond 21.30 rond men de training af.

Vrijwilligers kunnen hier kosteloos aan mee doen.

woensdag 6 oktober 2021 19:00 - 21:30

STIP Heerde, Sportlaan2 in Heerde

Stap 1 van 3

33%
    meerdere keuzes mogelijk