Wegwijzer Oekraïne

Hier vind je een wegwijzer om je wegwijs te maken in de gemeente Epe. Je vind hier een overzicht van activiteiten, informatie en mogelijkheden. Hieronder per thema weergeven.

Mist er nog informatie? Laat het weten via epedoet@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67. Zodra er nieuwe informatie is, zullen we deze toevoegen op deze pagina.

Taal leren

Epe

Vaassen

Websites om te oefenen met Nederlands

Hieronder vind je verschillende links naar websites waar mensen gratis kunnen oefenen met de Nederlandse taal.

App voor boeken, leren en spelletjes
Via Android en IOS is een app beschikbaar met veel Oekraïnse titels: Ukraine Unlimited Learning. Deze app is door de Online Bibliotheek en leveranciers gratis beschikbaar gesteld.

Daarnaast zijn bij de bibliotheek in Epe ook een beperkt aantal Oekraïense boeken beschikbaar.

Kleding & Speelgoed

Sport

Kinderactiviteiten / Sport & spel

Epe

Vaassen

Emst

Spreekuren & informatie

Wekelijkse bijeenkomst (gratis)

Iedere week krijgen Oekraïners, gastgezinnen, familieleden en kennissen de mogelijkheid om in contact te komen met elkaar. Ook zijn er mensen van Gemeente Epe, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Present, Koppel-Swoe en Episch Centrum aanwezig die informatie kunnen geven over en graag willen helpen bij alle vraagstukken waar vluchtelingen tegenaan lopen. Er zijn ook tolken aanwezig.  

Vluchtelingenwerk spreekuur (gratis)
Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen bij Vluchtelingenwerk terecht voor informatie en advies. Dit over onder anderen opvang, rechten, voorzieningen en juridische procedures. Hiervoor kunnen ze op het onderstaande moment bij Vluchtelingenwerk terecht. Download hier de flyer in het Oekraïens.

Formulierenteam inloopuur (gratis)
Het Formulierenteam helpt gratis met administratie en het invullen van formulieren en helpt met diverse vragen. Op de onderstaande momenten is er een spreekuur van het formulierenteam. Je kunt hier naar toe met vragen. Liever direct een afspraak? Bel 0578-67 67 67 (alleen in Nederlands en Engels) of mail info@koppelswoe.nl

Juridisch advies inloopuur (gratis)
Inwoners van de gemeente Epe kunnen bij Koppel-Swoe terecht voor deskundig juridisch advies. Een team van juristen helpt bij lastige vragen op administratief, financieel en juridisch advies. Het advies is gratis. Ze hebben een spreekuur op de onderstaande momenten.

Spreekuur Lucrato (gratis)

Werkleerbedrijf Lucrato helpt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende baan bij een werkgever in de regio Apeldoorn/Epe/Heerde, sinds kort ook vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben een spreekuur opgezet waar werkzoekenden kunnen inlopen voor hulp bij hun CV, doorverwijzingen naar vacatures etc. Je kan zonder afspraak binnenlopen en vragen naar Dennis Dral.